De ketel nu eindelijk vervangen voor een nieuw model

Misschien loopt u al enige tijd met het idee om u w CV ketel te gaan vervangen. Wellicht heeft u wat problemen gehad in het verleden met de ketel. Erg vervelend natuurlijk. Een reparatie aan de ketel kan al snel enkele honderden euro’s kosten.

cv onderhoudToch zonde van het geld, als u al van plan was om deze te gaan vervangen. Een nieuwe ketel kan natuurlijk erg in prijs verschillen. Er zijn modellen van rond de €1000, maar ook zijn er modellen die wat prijziger zijn. Een hogere aanschafprijs wil niet altijd een betere kwaliteit zeggen. De consumentenbond doet bijvoorbeeld regelmatig testen m.b.t. CV ketel modellen.

Waarom een nieuwe ketel?

Als u ervoor kiest om een nieuwer model ketel in uw woning te plaatsen, dan heeft u hier vanzelfsprekend minder problemen mee. De ketel komt vaak met enkele jaren garantie en kan met goed onderhoud zeker weer vele jaren mee gaan. Zo kunt u bijvoorbeeld de Remeha Calenta ketel kopen en krijgt daar garantie op, bekijk hier meer over de ketel. Dat onderhoud is daarbij overigens wel erg belangrijk om in te investeren. Nieuwere modellen gaan ook zuiniger met gas om. Het rendement is een stuk hoger. Eigenlijk zijn alle nieuw verkochte ketels HR ketels, dit staat voor ‘hoog rendement’. Met dezelfde hoeveelheid gas kan er meer rendement behaald worden. Dit kan aanzienlijk schelen in de energiekosten die u moet betalen aan de energieleverancier. Veel mensen dragen deze reden dan ook aan waarom ze graag een nieuwe ketel zouden willen hebben.

Goed onderhoud

gereedschapZoals eerder al aangegeven is goed onderhoud van de ketel belangrijk, ook bij een nieuw model. Het eerste jaar is vaak onderhoud nog niet echt noodzakelijk, daarna is het wel belangrijk om in te investeren. De monteur kan u vaak meer informatie geven over uw specifieke ketel. Een onderhoudscontract helpt zeker, jaarlijks wordt de ketel dan gecontroleerd en u bent er vervolgens zeker van dat alles in orde is en deze een zo hoog mogelijk rendement produceert.